Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрации във волана

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрации във волана

За първи път изведох красавицата на дълъг път, 1000км за 3 дни. В началото всичко беше наред, но на връщане започнах да усещам вибрации във волана движейки се с 110-120 км/ч. Стори ми се обаче че при 140 те намаляват?! Решението едва ли е да карам само с такава скорост или под 100, та затова искам да ви попитам какво може да не и е наред на алфичката?
    96' 155 1.8 TS 16V

провери баланса на гумите най-нарпед
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Баланс на гумите. Също така провери за балони. Ако има силно биене във волана, провери за балони и по контактната площ на гумата (с пътя).
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Те гумите може да са балансирани, но джантите да са криви.
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ако по време на пътя се е появило да не си нацелил някоя дупка и от това да са последствията Или болтовете на някоя гума да са се поразвили /случвало ми се е/.

OFFTOPIC: Веднъж на автобуса за Пловдив в движение паднаха двете задни гуми от едната страна. Шофьора не ги бил завил добре предния ден. Ебати и преживяването беше със около 80 км/ч.
          Fiat Punto 1.9 JTD
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
          sigpic

Comment

И аз имах същия проблем- между 120 и 140км/ч се усещаха вибрации, след 140 няма. При мене се оказа че е паднал един малък баланс на предната гума. Майстора каза че такива вибрации се получават точно от недобре балансирани гуми или криви джанти и че все пак на всеки 5000км трябва да се проверява баланса. Разбира се гумите трябва да са ОК
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

и при мене така - започва на 170, на 180 се кандилкам като кученце от табло на икарус и след 190 заглъхва
              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

При мен тресеше между 120-140 като ми беше крива предна дясна джанта. За сметка на това имах огромна буза на задна дясна гума, която не съм забелязал да има отражение - след изправянето на джантата всичко беше гладко.

Първоначално публикувано от alf
                ...и след 190 заглъхва
                Ми то щото вече си се отлепил от пистата
                Бафгу, как ги поддържите тия скорости не ви знам - аз се изнервям яко ако карам продължително време с над 150. Мен ми носи много повече кеф ускорението отколкото високата скорост.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Моите също като я купих беше така. Оказа се че са идеално балансирани, но предния собственик явно така е нацепил спирачката, че ги е тътрил дълго и бяха износени само на едно място и имаха радиално биене. Това неможело да се оправи, така ми казаха. Смених гумите и предницата заспа
                  '94 Alfa Romeo 155 1.7 TS - бензин само

Comment

при

мен около 160

Comment

Малко със закъснение от моя страна, но все пак благодаря колеги.... проблемът наистина беше в предните гуми.
                      96' 155 1.8 TS 16V

Comment

Working...
                      X